Bloog Wirtualna Polska
Są 1 124 824 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Biografia - Maite Perroni

niedziela, 18 kwietnia 2010 20:22
Skocz do komentarzy

Siema!! Dzisiaj zaczynam mojego bloga więc na początek biografia mojej ulubionej aktorki!!;-)

 


Maite Perroni Beorlegui, znana jako May (ur. 9 marca 1983 w mieście Meksyk) - meksykańska aktorka i piosenkarka, ex-członkini RBD o włoskim pochodzeniu. Wystąpiła w telenoweli Zbuntowani oraz w serialu RBD: La Familia. Grała główną rolę w telenoweli Nie igraj z aniołem powstałej w 2008 r. W 2008 roku nominowana do nagrody "najczęściej fotografowana przez paparazzi". Nagrała przebój Empezar Desde Cero, a także napisała piosenkę Tal vez manana. W latach 2000-2002 studiowała w Televisa's Centro de Educación Artistica. Jest twarzą marki Nike oraz NYX Cosmetics. Ma dwóch braci: Adolfo ( ur. 1986 r.) i Francisco (ur. 1992 r.)

Filmografia:
* (2004-2006) Zbuntowani jako Guadalupe "Lupita" Fernandez
* (2006-2007) RBD: La Familia jako May
* (2008) Lola erase una vez jako ona sama
* (2008-2009) Nie igraj z aniołem jako Marichuy
* (2009) Mój grzech jako Lucrecia

Dyskografia:

Albumy z RBD:

  • 2004: Rebelde
  • 2005: Nuestra Amor
  • 2006: Celestial
  • 2007: Empezar desde Cero
  • 2008: Best of RBD
  • 2009: Para Olvidarte De Mí

Portugalskie wersje

  • 2005: Rebelde [Edición Brasil]
  • 2006: Nosso Amor Rebelde

Anglojęzyczna

  • 2006: Rebels

DVD

  • 2005: Tour Generacíón
  • 2006: Live in Hollywood
  • 2007: Hecho en Espana
  • 2007: Live in Rio
  • 2009: Live in Brasil

 

oceń
1
0


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 10 kwietnia 2012 3:18

    Całkiem ciekawa notka, oby jeszcze więcej było takich. Dodatkowo cały blog jest świetny i szybko dodaję go do swoich ulubionych.

    autor Justyna

    blog: wypadki-tv.com/

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

niedziela, 26 października 2014

Licznik odwiedzin:  983  

Kalendarz

« październik »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archiwum

O mnie

Siema!!! Jestem Paula i uwielbiam aktorke Maite Perroni więc piszę ten blog. Mam nadzieję że się wam spodoba!! Narka...

O moim bloogu

W tym blogu znajdziecie wszystkie telenowele, w których grała aktorka Maite Perroni oraz wiadomości o jej życiu prywatnym. Zapraszam!!!

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Statystyki

Odwiedziny: 983

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl